Риба, запечена с домати, маслини и каперси

Риба, запечена с домати, маслини и каперси1
Бърза, лесна и вкусна рецепта, идваща от слънчева Италия с отличен резултат. Абсолютно задължителна дежурна рецепта у дома.

Риба, запечена с домати, маслини и каперси

800 г филе бяла риба (тилапия, хек, минтай и т.н.)
200 г коктейлни домати
200 г черни маслини без костилки
2 с. л. каперси
6-8 стръка магданоз
сок от 1/2 лимон
зехтин
сол и смлян черен пипер

Фурната се загрява на 180 С.
Огнеупорна тава се намаслява леко със зехтин.
Доматите и маслините се нарязват на половинки или четвъртинки.
Откъсват се листа магданоз и се накълцват на ситно, след което се прехвърлят в малка купа.
Добавят се доматите, маслините, каперсите и 2 с. л. зехтин и всичко се разбърква.
Филетата риба се измиват и подсушават с кухненско руло, след което се поръсват с лимоновия сок и се подправят със сол и черен пипер.
Филетата риба се нареждат в тавата, а отгоре се разпределя доматената смес.
Рибата се пече 10-15 минути.

Риба, запечена с домати, маслини и каперси

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s