Салата от орзо, рукола и Бонкончини

Салата от орзо, рукола и БонкончиниБърза и много вкусна рецепта за салата, която е подходяща за пикник.

Салата от орзо, рукола и Бонкончини

200 г паста Орзо
20 г (6-8 стръка) босилек
4 с. л. зехтин
25 г настърган Пармезан
1 скилидка чесън
2 с. л. кедрови ядки
125 г сирене Бонкончини
50 г сушени домати в олио
50-70 г рукола
настърган Пармезан, допълнително

Пастата Орзо се приготвя според указанията на опаковката, след което се отцежда и охлажда под течаща студена вода.
Прехвърля се в голяма купа.
Междувременно кедровите ядки се запичат на сух тиган до златист цвят.
В блендер се поставят измити и подсушени листа от босилек, скилидката чесън и половината от кедровите ядки.
Всичко се смила и се добавят зехтинът и Пармезанът.
Пасира се до еднородна смес, която наподобява сос Песто.
Пастата орзо се смесва с получената босилекова смес и се разбърква добре.
Прибавят се отцедените Бонкончини (ако са големи топчета сирене, могат да се нарежат на 2-4 части), нарязаните домати и измитата и подсушена рукола.
Салатата се разбърква и  поднася, като се поръсва с останалите кедрови ядки и допълнителния настърган Пармезан.

Бърза и много вкусна рецепта за салата, която е подходяща за пикник.
Съвет: Ако нямате Бонкончини (това е мини Моцарела), то използвайте стандартната Моцарела и просто я нарежете на кубчета 🙂

Салата от орзо, рукола и Бонкончиниi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s