Южноафрикански бананов кекс

Южноафрикански бананов кекс

280 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода
1/4 ч. л. сол
200 г захар
120 г меко краве масло или маргарин
1 ч. л. ванилова есенция
2 с. л. лимонов сок
2 яйца с размер L
250 -300 г (2-3 банана) пюре от презрели банани

Фурната се загрява на 180 С.
Огнеупорна, правоъгълна тава с размера 25 х 11 см се намаслява и набрашнява или се застила с хартия за печене.
Брашното се пресява с бакпулвера, содата и солта.
В купа се разбиват кравето масло, захарта, лимоновият сок и ваниловата есенция с миксер на висока скорост.
Прибавя се пюрето от банани и всичко се разбърква, след което се сипва брашнената смес.
На ниска скорост се разбърква тестото до еднородна смес, след което се разбива 30-60 секунди на максимална скорост.
Тестото се прехвърля в подготвената форма и се пече 60 минути.
Готовият кекс се охлажда и поднася, поръсен с пудра захар.

 

Южноафрикански бананов кекс1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s