Лингуинe с домати

linguine,-tomato-and-basilРецепта за невероятно лесна паста Лингуинe с домати, която се готви в една-единствена тенджера. Ако не разполагате с широка тенджера, то просто начупете пастата Лингуине на две, ако пък нямате паста Лингуине, то я заменете със спагети 🙂

Лингуинe с домати

340 г паста Лингуини
340 г коктейлни домати
1 глава кромид лук
4 склиидки чесън
1/2 ч. л. люспи от червен пипер
2 стръка пресен босилек
2 с. л. зехтин
сол и смлян черен пипер
1 л и 125 мл вода
настърган Пармезан
пресен босилек

1. За рецептата “Лингуинe с домати” лукът и чесънът се обелват.
Лукът се нарязва на полумесци, а чесънът на тънки филийки.
Коктейлните домати се измиват, подсушават и нарязват на четвъртинки.
2. В голям (широк), дълбок тиган или тенджера се поставя на дъното пастата Лингуинe (така, че да лежи на дъното). Прибавят се доматите, лукът, чесънът, люспите на червения пипер, стръковете босилек и 2 с. л. зехтин.
3. Сипва се водата и всичко се довежда до кипване на силен огън. С щипки всичко се разбърква внимателно.
4. Ястието “Лингуинe с домати” и се вари на среден огън 9-10 минути до готовността на пастата, като се разбърква периодично (в това време течността ще намалее до минимум).
5. Готовите Лингуинe с домати се подправят със сол и черен пипер на вкус.
Ястието се разпределя в 4 чинии и се поръсва с нарязан пресен босилек и настърган Пармезан.

Паста Лингуини – малко по-дълги от спагети, но плоски и по-тесни от талиателите. Употребяват се като спагетите и талиателите.

linguine,-tomato-and-basil2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s