Макаронена салата с нахут

Pasta-salad-with-chickpeaРецепта за вкусна, икономична салата, подходяща за месо на скара или като основно ястие на обед за вегетарианци.

Макаронена салата с нахут

10 мин
20 мин
4

1 глава червен лук
1 краставица
120 г краве сирене
5 стръка магданоз
140 г малки макарони
1 (310 г) консерва нахут

ЗАЛИВКА

4 с. л. лимонов сок
сол и смлян черен пипер
1 с. л. захар
5 с. л. зехтин
люспи от червен пипер (по желание)

1. За рецептата “Макаронена салата с нахут” лукът се нарязва на тънки полумесеци. Краставицата се обелва и нарязва на кубчета. Макароните се сваряват според указанията на пакета. Нахутът се отцежда и изсипва в голяма купа. Прибавят се лукът, краставицата, отцедените макарони и накълцаните листа от магданоз.
2. Макаронената салата с нахут се залива със заливката (рецептата следва долу) и се поръсва с натрошено сирене. По желание, при поднасянето салатата се поръсва с люспи от червен пипер.

ЗАЛИВКА

1. Лимоновият сок се изсипва в малка купа. Прибавят се 2 с. л. вода, сол, черен пипер и 1/2 или 1 с. л. захар.
2. Всичко се разбърква добре и се добавя зехтинът. Заливката за рецептата се разбива добре.

Pasta-salad-with-chickpea2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s