Паста с пилешки дробчета и салвия

Pasta,-chicken-liver-and-salvia
Рецепта за паста с пилешки дробчета и салвия. Готви се бързо и лесно, с много вкусен резултат и остава да добавите само чаша вино и вечерята е готова 🙂

Паста с пилешки дробчета и салвия

10 мин
15 мин
4

50 г краве масло
15-20 листа прясна салвия (градински чай)
1 глава кромид лук
500 г пилешки дробчета
сол и смлян черен пипер
350-400 г паста по избор

1. Пилешките дробчета се почистват и измиват, след което се подсушават и се разрязват на две. Лукът се обелва и нарязва на ситно. Листата салвия (градински чай) се измиват и подсушават, след което се нарязват на тънки ивички.
2. Пастата се сварява в кипяща подсолена вода според указанията на опаковката. Отцежда се и се запазват 1/4 ч. ч. от водата от варенето на пастата.
3. В голям тиган се разтопява кравето масло и се прибавят лукът и салвията. Пържат се на умерен огън 1 минута. Прибавят се пилешките дробчета и огънят се усилва. Запържват се пилешките дробчета до златист цвят от двете страни, след което се посоляват и поръсват с черен пипер.
4. В тиган се сипва запазената вода от варенето на пастата и всичко се готви 2-3 минути на умерен огън.
5. В тенджерата се връща отцедената паста и се прибавят пилешките дробчета. Всичко се разбърква и разпределя по чинии.
6. Пастата с пилешки дробчета и салвия се поднася веднага.

Pasta,-chicken-liver-and-salvia2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s