Пиле лютика

chicken-lutikaКласическа рецепта от лятната национална кухня, съчетаваща аромата на узрелите домати, печените чушки и пилешко месо, подправено с много чесън и ароматен, градински магданоз.  Много вкусно ястие, с което може да блеснете пред неочаквани гости 🙂

Пиле лютика

4 с. л. краве масло
1 пиле
10 печени чушки или 1 буркан печени чушки
3-4 домата или 1 консерва домати, нарязани на кубчета
5 скилидки чесън
2 с. л. олио
магданоз
сол

1. Пилето се измива и подсушава. Разделя се на порционни парчета.
2. В тенджера се разтопява кравето масло и се изпържва пилето до златист цвят. Сипва се вода, колкото да покрие пилето и се оставя да се вари, докато месото започне да се отделя от костите. Пилешкото месо се изважда и обезкостява.
3. Печените чушки се обелват и нарязват на парчета. В голям и дълбок тиган се сипват настърганите домати и се оставя да изврят. Прибавят се нарязаните чушки и 2 с. л. олио.
4. Всичко за рецептата се разбърква и се прибавя обезкостеното пилешко месо. Ястието се поръсва със счукан чесън със сол и ситно нарязан магданоз.
5. Всичко се разбърква и се разпределя по чинии. Пилето лютика се поднася с топла питка или мек бял хляб.
chicken-lutika2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s