Пиле с доматен сос

IMG_3669.JPG

Рецепта от любимата ни национална кухня с традиционни продукти като пиле, чушки и домати, подправени с чубрица, която придава невероятен аромат на манджата.

време за приготвяне : 10 минути
време за готвене : 30 минути
порции : 4

3 с. л. олио
1 пиле или 6-8 долни пилешки бутчета
2 глави кромид лук
1 зелена чушка
 1 червена чушка
сол на вкус
1 ч. л. червен пипер
черен пипер на зърна
6-8 пресни домата или 2 (400 г) консерви нарязани на кубчета домати
1 с. л. чубрица
2-3 дафинови листа
2 с. л. брашно
ситно нарязан магданоз

1. Пилето се нарязва на порционни парчета. Пилешките парчета (долни бутчета) се измиват и подсушават.
2. В голям и дълбок тиган (тенджера) се сгорещява олиото. Прибавят се пилешките парчета и се запържват от всички страни за кратко. Добавят се ситно нарязаните лук и чушки. Задушават се за 10 минути или докато омекнат.
3. Всичко се овкусява със сол, черен пипер на зърна и 1 ч. л. червен пипер. Добавят се дафиновите листа и се изсипват настърганите пресни домати или консервираните кубчета домати.
4. Ястието “Пиле с доматен сос” се оставя да къкри на тих огън за 20 минути. Поръсва се с чубрица и се сипва размитото брашно в студена вода, след което се разбърква и се готви до завиране.
5. Пилето с доматен сос се разпределя по чинии и се поръсва със ситно нарязан магданоз.

IMG_3661

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s