Гювечета с лапад и сирене

Rumex, cheese and eggs

Вкусни гювечета за броени минути, които могат да се приготвят с пресен спанак вместо с лапад.

Гювечета с лапад и сирене

3 с. л. олио

500 г пресен лапад
1 морков
2-4 стръка зелен лук
2-3 стръка пресен чесън
200 г краве сирене
1 с. л. олио
4 яйца
сол и смлян черен пипер на вкус
магданоз

1. Лападът заедно със зеления лук и чесъна се почистват, измиват и нарязват на дребно.
2. Задушават се в сгорещеното олио до омекване, след което се прибавят сиренето и 1 с. л. олио, след което всичко се разбърква.
3. Сместа се разпределя в 4 гювечета и отгоре се чуква по едно яйце  и се поръсва със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
4. Фурната се загрява на 200 С и гювечетата се пекат 20 минути.

rumex, cheese and eggs recipe.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s