Песто от левурда и магданоз

Wild garlic and parsley pesto recipe

Pesto – не значи само от босилек, винаги може да бъде приготвено от магданоз, чубрица, левурда и т. н. Това песто е тръпчиво на вкус, опитайте го разбъркано със сварена паста и добавете тънки ивици пармска шунка или пушена сьомга.

Песто от левурда и магданоз

1 връзка левурда (35 г)
1 шепа листа магданоз (15 г)
1 скилидка чесън
2 г едра морска сол
15 г филирани бадеми
3 с. л. ситно настърган Пармезан
100 мл олио или орехово масло

1. Листата от левурдата и магданозът се измиват и подсушават. Поставят се в блендер, след което се прибавят пресованият чесън, филираните бадеми, настърганият Пармезан, солта и олиото.
2. Всичко се смила и прехвърля в стъклен буркан. Съхранява се в хладилник до една седмица.
3. Пестото е подходящо за паста, печени картофи или като намазка върху препечени филии хляб.

Wild garlic pesto

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s