Ванилови мъфини с вишни

Sour cherry muffin recipe.JPG

Рецептата е базова, тъй като може да се ползва и за други плодове като ягоди, малини, къпини, боровинки.

Ванилови мъфини с вишни

смес А
1 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч.  + 1 с. л. ръжено брашно
3/4 ч. ч. кафява захар
1 ч. л. ванилова есенция
1 и 1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода
щипка сол

смес Б

1 голямо яйце
3/4 ч. ч. кисело мляко (2 %) или мътеница
3 с. л. орехово масло или олио

1/2 ч. ч. замразени или консервирани вишни (череши)

1. Замразените вишни се размразяват и се подсушават с кухненско руло.  Фурната се загрява на 180 -190 С. Форма за мъфини се намаслява и набрашява или се застила с хартиени кошници.
2. За смес “А” всички продукти се разбъркват добре в купа. За смес “Б” в друга купа се разбъркват яйцето, млякото и мазнината до еднородност. В купата със смес “Б” се изсипва смес “А” и всичко се разбърква, без да се разбърква до еднородност. Тестото за мъфините трябва да остане на буци, след което се прибавят подсушените вишни и внимателно се разбъркват.
3. Гнездата за мъфините се пълнят на 2/3 от обема им и се пекат 25-30 минути. Охлаждат се във формата минимум 15 минути, след което се изваждат и поднасят.

Sour cherry muffin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s