Къри с яйца

curry with boiled egg recipe

Ако сте почитатели на източните вкусове, то това е вашата рецепта 🙂 Това ароматно, пикатно къри може да се поднесе с питки, ориз или леща, но и само по себе си е доста вкусно.

Къри с яйца

4-6 сварени яйца
1 голяма глава лук
1/2 консерва домати в собствен сок
1 с. л. доматено пюре
3 с. л. олио
1 пръчка канела
3-4 пъпки карамфил
1/2 ч. л. млян кардамон
1 дафинов лист
1/2 ч. л. семена на кимион
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. чили
1/3 ч. ч. вода
сол и смялн черен пипер на вкус
магданоз или кориандър

1. Лукът се обелва и нарязва на ситно. Половината от олиото се сгорещява в средна тенджера с дебело дъно. Прибавят се дафиновият лист, кардамонът, карамфилът и начупена на две пръчката канела. Запържват се за 35-40 секунди. Добавят се кимионът и се запържва още толкова, след което се прибавя лукът и се разбърква.
2. Пържи се 7-9 минути, поръсва се с куркумата и чилито, разбърква се и се прибавят нарязаните домати от консерва (заедно със сока) и доматеното пюре.Готви се 5-7 минути и се сипва водата. Всичко се готви на тих огън 5-8 минути. Овкусява се на вкус със сол и черен пипер.
3. Междувременно в отделен тиган се сгорещява останалото олио. Изпържват се обелените, варени яйца от всички страни до зластист цвят.
4. Готовото къри се разпределя по чинии, отгоре се нареждат яйцата и се поръсва със ситно нарязан магданоз или кориандър.

curry with boiled egg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s