Tиквички с мента

Marrow and mint recipe

Рецепта за предястие с тиквички или като допълнение към картофи или ориз за гарнитура, което е вкусно както топло така и студено.  Приготвянето му хем е лесно, хем е бързо 🙂  

Tиквички с мента

3-4 тиквички
2 с. л. червен винен оцет
щипка захар и сол
люспи от червен пипер (голяма щипка)
4 с. л. зехтин (олио)
1/3 ч. ч. мента

1. Фурната се загрява на 200 С.
2. В малка купа се разбъркват оцетът, захарта, солта, люспите от червен пипер, зехтинът и ситно нарязаните листа мента. Всичко се разбърква добре.
3. Тиквичките се срязват на половина по дължина, след това на големи парчета. Нареждат се в тава и се намазват с 1/3 от маринатата.
4. Пекат се за 25-30 минути до златист, запечен цвят. Изваждат се и се намазват с останалата марината.
5. Тиквичките престояват 3-5 минути и се поднасят.

Marrow and mint.JPG

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s