Пица с брюкселско зеле и лимон

Brussels Sprouts Pizza Recipe

Рецепта за пица, съчетаваща хрупкави листа от брюкселско зеле и лимон. Разнообразете вашата пица с нещо ново и много вкусно, гарантирано е 🙂

Пица с брюкселско зеле и лимон

15
25
6-8

ТЕСТО

21 г прясна мая
или 7 г суха мая
1 ч. л. захар
250 г брашно
150 мл топла вода
1/2 ч. л. сол
2 с. л. зехтин

ПЛЪНКА

1 с. л. зехтин
125 г сирене Моцарела
60 г сирене Пармезан
250 г почистено брюкселско зеле, накъсано на листа
сол и смлян черен пипер
1/2 лимон, нарязан на тънки филийки
1 ч. л. зехтин, допълнително

1. Mаята заедно със захарта се размива заедно в 75 мл вода. В средна купа се сипва брашното и в центъра се оформя кладенче. Вътре се изсипва размитата мая. Купата се покрива и се оставя за 15 минути.
2. Прибавят се солта, зехтинът и останалата вода. Омесва се меко и еластично тесто, което се оформя на топка. Тестото за пица се поставя в намаслена купа и се покрива. Оставя се за втасва 45 минути или докато увеличи обема си два пъти.
3. Фурната се загрява на 260 С.
4. Втасалото тесто за рецептата “Пица с брюкселско зеле и лимон” се разпределя в намаслен с 1 ч. л. зехтин чугунен тиган с диаметър 28-30 см. Краищата на тестото се намазват с 1 ч. л. зехтин.
5. Върху тестото се разпределя нарязаната (настъргана) Моцарела и половината от Пармезана, като се оставя 0,5 см от ръба непокрит. Отгоре се покрива с листата от брюкселското зеле и останалия Пармезан, 2 ч. л. зехтин, 1/4 ч. л. сол и 1/4 ч. л. смлян черен пипер. Накрая се поставя и нарязаният лимон.
6. Пицата се готви в тигана първо върху котлона за 4-5 минути, след което се прехвърля във фурната. Пече се 10 минути или до готовност.

Brussels Sprouts Pizza

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s