Овесени бисквити

cookies oat recipeРецепта, която не изисква яйца, приготвянето отнема не повече от 10 минути, разбира се негативната страна е, че се получават само 12 бисквити 🙂

Овесени бисквити

85 г овесени ядки
80 г брашно
50 г захар
55 г меко краве масло
20 г сушени боровинки или стафиди
3 с. л. гореща вода
1 ч. л. ванилова есенция
1/2 ч. л. бакпулвер
щипка сол

Овесените ядки се смилат в блендер или кафемелачка.
Стафидите или червените боровинки се накълцават с нож на дребно.
В купа се разбива мекото краве масло със захарта до кремообразна смес.
Добавят се боровинките и ваниловата есенция и добре се разбърква.
Прибавят се овесените ядки и водата, тестото се разбърква и се сипва брашното, бакпулвера и солта.
Омесва се гъсто тесто, което се оставя да се охлади в хладилник за 30 минути.
От тестото се оформят 12 броя топчета, които леко се сплескват с ръце.
Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене.
Фурната се загрява на 215 С и овесените бисквити се пекат 10-12 минути.
Изпечените бисквити са меки и затова трябва да се охладят в тавата преди консумация.

Рецепта, която не изисква яйца, приготвянето отнема не повече от 10 минути, разбира се негативната страна е, че се получават само 12 бисквити 🙂 , но пък ако станат любими винаги може следващият път да се увеличат пропорциите.

cookies oat

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s