Aспержи на фурна

asparagus oven

Бърза, диетична и пролетна рецепта за аспержи, които са подходящи както самостоятелно блюдо, така и като гарнитура към печено агнешко или риба на скара.

Aспержи на фурна

500 г зелени аспержи
1 с. л. зехтин
настърган Пармезан
сол и смлян черен пипер
лимон

1. Фурната се загрява на 230 С.
2. Аспержите се измиват и почистват от грубите части. Подсушават се и се нареждат в огнеупорна тава.
3. Отгоре се поливат със зехтин и се поръсват с настъргания Пармезан, сол и черен пипер, след което се разбъркват добре.
4. Овкусените аспержи се пекат 10-12 минути или докато омекнат, но все пак останат хрупкави. След печенето могат да се поръсят с допълнително Пармезан и се полеят с лимонов сок по желание.

asparagus oven 2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s