Дип от сирене с подправки

dip cheese recipe

Дип е вид сос с консистенцията на гъста сметана. Обикновено се поднася в купички като предястие с крекери, нарязани пресни зеленчуци (селъри, моркови, чушки и т.н.), солени бисквити или брускети, които се топят в него. Също така могат да се мажат сандвичи или пък да послужи като сос към печени картофи или месо. 

Дип от сирене с подправки

100 г краве сирене
50 мл течна готварска сметана
1 малка скилидка чесън
2 с. л. зехтин
смлян черен пипер на вкус
малко лимонов сок на вкус
няколко стръка магданоз, копър, босилек, розмарин и/или мащерка

В блендер се смилат всички продукти до еднородност.
Гъстотата на дипа може да бъде променена с количеството на сметаната.
Този дип или сос може да бъде поднесен с крекери, печени картофи, или към паста и/или ориз, намазани брускети и така нататък.
Може да се добавят люспи от червен пипер за пикантност или пък накълцани маслини.
Съхранява се покрит в хладилник до 1 седмица.

cheese dip

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s