Песто от босилек

pesto recipe

Класическият сос от италианската кухня, който е подходящ както намазан на филия, така и като сос за паста, лазаня, пица и т.н.  

Песто от босилек

1 скилидка чесън
1-2 връзки босилек
2 с. л. кедрови ядки
100 мл зехтин
50 г настърган Пармезан

Кедровите ядки се запичат на сух тиган до златист цвят.
В блендер се поставя обелената скилидка чесън и се смила.
Прибавят се кедровите ядки и измитите, подсушени листа от босилек.
Всичко се смила, като постепенно се прибавя и зехтинът.
Накрая се добавя сиренето и всичко се разбърква добре.
Пестото се прехвърля в буркан и се съхранява добре покрито в хладилник до 1 седмица.

Разбира се, че класическата рецепта не предвижда блендера, но и приготвен по този начин е хиляди пъти по-вкусен от купешкия 🙂 Моите деца обожават сандвичи с песто, Моцарела и домати.

pesto

Advertisements

One thought on “Песто от босилек

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s