Сплескани печени картофи

smashed roast potatoes

Прекрасна гарнитура за печено пиле или пък самостоятелно блюдо за пълноценен обяд или вечеря, поднесени със салата.

Сплескани печени картофи

500 г малки пресни картофи
2 с. л. зехтин
сол

Фурната се загрява на 230 С.
Картофите се измиват добре с четка.
В тенджера се кипва 2 л вода, която след завирането се посолява.
Пускат се картофите и се довежда до кипване, след което огънят се намалява на среден.
Картофите се варят 15 минути, след което се отцеждат и се прехвърлят в леко намаслена тава за печене.
Оставят се 5 минути и леко се сплескват с длан (или дъно на чаша).
Отгоре се поливат със зехтин и се поръсват със сол.
Пекат се 30-35 минути до златист цвят и хрупкава коричка, като по време на печене се обръщат веднъж.

smashed roast potatoes recipe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s