Овесени бисквити с шоколад

oats cookies recipe

В света има много прекрасни писатели, но малко добри читатели. Ето защо предлагам всеки, който се нуждае от помощ да я получава срещу списък с прочетени книги. (К. Вонегът)

Овесени бисквити с шоколад

35 г сушени боровинки или стафиди
140 г брашно тип 500
1/4 ч. л. сол
1 ч. л. бакпулвер
60 г меко краве масло
100 г кафява захар
1 яйце
1 ч. л. ванилова есенция
1 -2 ч. л. настъргана лимонова кора
40 г шоколадов чипс **
65 г овесени ядки

Боровинките или стафидите се заливат с гореща вода и се оставят да престоят 5 минути, след което се отцеждат и подсушават добре.
В купа се разбиват маслото със захарта до кремообразна смес.
Прибавят се боровинките, яйцето, есенцията, лимоновата кора, шоколадовият чипс, овесените ядки, брашното, бакпулверът и солта.
Тестото се омесва добре, след което се охлажда в хладилник за 30 минути.
От тестото се оформят 18 топчета (1 =30 г), които леко се сплескват с ръце и се нарежат в тава, застлана с хартия за печене.
Фурната се загрява на 180 С.
Бисквитите се пекат 12 минути, след което тавата се изважда от фурната (бисквитите се оставят в нея да престоят още 5 минути, тъй като са много меки след изпичането и имат нужда от стягане на ст. Т. )

** Ако не разполагате с шоколадов чипс, заменете го с накълцан на дребно шоколад или пък орехи.  Сниманите бисквити са приготвени с бял шоколадов чипс, който беше доста голям и се наложи да го накълцам. И да не забравя да спомена, че никой не отказа или пък върна предложената бисквита 🙂

oats cookies

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s