Сьомга с песто

salmon pesto recipe

Лесна и бърза рецепта с полезната риба сьомга, която е богата на омега 2 мастни киселини, витамин А, В и D.

Сьомга с песто

250 г филе сьомга
2 с. л. песто
лимонов сок
кромид лук, обелен и нарязан на тънки кръгчета

Филето сьомга се измива и подсушава с кухненско руло.
Поставя се в съд с капак, намазва се с песто, поръсва се с лимонов сок и отгоре се нарежда лукът.
Сьомгата се покрива и оставя да се маринова за няколко часа в хладилник (ако няма време, може да се пече веднага).
Фурната се загрява на 200 С и филето сьомга се пече в огнеупорна тава за 15 минути или до готовност.

salmon pesto

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s