Мъфини с боровинки

blueberry muffins recipe

Мъфини с боровинки

430 г брашно
1 с. л. бакпулвер
1/2 с. л. сол
330 г захар
86 г олио
86 г меко краве масло или кокосово масло
3 яйца
257 г прясно мляко
ванилова есенция

180-250 г пресни (замразени боровинки)

1. Фурната се загрява на 190 С. Две форми за мъфини (2 х 12) се намасляват и се набрашняват или се застилат с хартиени кошници.
2. В купа се смесват брашното със солта и бакпулвера, след което се пресяват.
3. В друга голяма купа се разбиват захарта, олиото и маслото. Прибавят се яйцата, млякото и ваниловата есенция и всичко се разбърква добре.
4. Добавя се пресятото брашно и тестото се разбърква с миксер на 1 скорост за 1 минута. Добавят се измитите и подсушени боровинки, след което тестото внимателно се разбърква с лъжица или вилица.
5. Във всяка кошница се сипва 1/4 ч.ч. (60 мл) тесто. Напълнените форми се пекат една след друга (или едновременно, ако позволява фурната) за 18 минути. Изпечените мъфини се оставят във формата за 10 минути, след което се изваждат.

Супер, супер, супер тесто за мъфини (макар технологията на приготвянето на тесто повече да прилича на тази за приготвянето на кексчета). Тази рецепта има невероятно предимство пред другите рецепти за мъфини, а то е, че може да бъде приготвено и съхранявано до 2 дни в хладилник преди да се пече.

blueberry muffins

 

Advertisements

2 thoughts on “Мъфини с боровинки

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s