Пържоли с карамелизиран лук и сушени домати

steak recipe

Вкусна, бърза и лесна рецепта за месо и лук, който след приготвянето си става карамелизиран, а в компанията на сушените домати ястието придобива още по-добър вкус.

Пържоли с карамелизиран лук и сушени домати

4-6 броя свински или телешки пържоли (котлети) **
черен пипер
2-3 с. л. ситно нарязан магданоз

2 глави кромид лук
2 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
2 с. л. ситно нарязани сушени домати (отцедени и подсушени предварително)
1 скилидка чесън, ситно нарязана

Пържолите се измиват, подсушават се и ако e необходимо се начукват. Поръсват се с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Нареждат се в купа или тава и се оставят да престоят, докато се приготвя лукът.
Лукът се обелва и се нарязва на тънки кръгчета или полумесеци.
В тиган се сгорещява 1 с. л. зехтин и се прибавя лукът. Запържва се на среден огън до златист цвят, това ще отнеме около 10 минути, като се разбърква от време на време.
Сипва се балсамовият оцет и лукът се пържи още 5 минути.
Отделно в средна купа се смесват ситно нарязан чесън, домати и зехтин. Сместа се разбърква добре.
Пържолите се изпържват на грил-тиган или скара до готовност.
Разпределят се по чинии, а отгоре се поставя карамелизираният лук и сушените домати.

** Карамелизираният лук и овкусените сушени домати са подходящи както за пържоли (врат, филе или контрафиле) така и за котлети.

steak

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s