Мъфини с боровинки
430 г брашно
1 с. л. бакпулвер
1/2 с. л. сол
330 г захар
86 г олио
86 г меко краве масло или кокосово масло
3 яйца
257 г прясно мляко
ванилова есенция
180-250 г пресни (замразени боровинки)
1. Фурната се загрява на 190 С. Две форми за мъфини (2 х 12) се намасляват и се набрашняват или се застилат с хартиени кошници.
2. В купа се смесват брашното със солта и бакпулвера, след което се пресяват.
3. В друга голяма купа се разбиват захарта, олиото и маслото. Прибавят се яйцата, млякото и ваниловата есенция и всичко се разбърква добре.
4. Добавя се пресятото брашно и тестото се разбърква с миксер на 1 скорост за 1 минута. Добавят се измитите и подсушени боровинки, след което тестото внимателно се разбърква с лъжица или вилица.
5. Във всяка кошница се сипва 1/4 ч.ч. (60 мл) тесто. Напълнените форми се пекат една след друга (или едновременно, ако позволява фурната) за 18 минути. Изпечените мъфини се оставят във формата за 10 минути, след което се изваждат.
Супер, супер, супер тесто за мъфини (макар технологията на приготвянето на тесто повече да прилича на тази за приготвянето на кексчета). Тази рецепта има невероятно предимство пред другите рецепти за мъфини, а то е, че може да бъде приготвено и съхранявано до 2 дни в хладилник преди да се пече.
Най-най-най-вкусните мъфини с боровинки! Всички сме ти признателни у дома за тази рецепта 🙂
LikeLike
Пепи, благодаря за хубавите думи 🙂
LikeLike