Шоколадови веган бонбони

бонбони

Е, кой не обича шоколадови бонбони, но не иска да трупа калории? Предлагам една рецепта за здравословни и вегански бонбони 🙂 А приготвянето им е изключително лесно, проверено е.

Шоколадови веган бонбони

1 ч. ч. сушени фурми
1/2 ч. ч. сурово кашу или лешник (фъстък, орехови ядки)
4 с. л. неподсладено какао на прах
2 с. л. кокосово масло
2 ч. л. семена чия
1-2 ч. л. вода

кокосови стърготини за овалване

Фурмите се почистват от костилката.
В каната на кухненски робот (с метален нож) се поставят всичките продукти без водата.
Сместа се смила, и ако е необходимо се добавят 1-2 ч. л. вода.
От полученото тесто се оформят топчета (15 г = 1 с. л.), които се овалват в кокосови стърготини и се нареждат в хартиени кошници или подходящ съд.
Шоколадовите веган бонбони се поставят в хладилник, за да стегнат поне 1-2 часа преди консумация.
Съхраняват се в хладилник до 1 месец.

** Страхотна рецепта, адаптирана от блога на Таня “Рецепти прелитащи през океана”, която е базисна, тъй като може да се променят количествата и съотношението на продуктите.бонбони

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s