Пица Маргарита

pizza margarita recipe

Пица Маргарита и в Италия, и тук е пица с доматен сос, сирене Моцарела и листа босилек (не претендирам, че е оригинална рецепта :-), а така както аз я правя у дома).

Пица Маргарита

Тесто

7 г суха мая
175 мл топла вода
300 г брашно
3/4 ч. л. сол
2 ч. л. зехтин

ПЛЪНКА

сос за пица
сирене Моцарела
листа босилек

ТЕСТО

В топлата вода се размива маята и се прибавят останалите продукти за тестото.
Омесва се еднородно и гладко тесто, като се меси 8 минути, оформя се на топка и се поставя в намаслен съд.
Покрива се и се оставя за 15-25 минути, след което се разделя на 4 части, които се разточват на питки с диаметър 12-15 см.

ПИЦА

Фурната се загрява на 240-250 С с камъка за печене на пица.
Подготвените питки тесто се намазват със соса и се нарежда нарязаното сирене.
Накрая се поръсват с накъсаните листа пресен босилек и пиците се пекат 5-8 минути.

pizza margarita

Пица Маргарита и в Италия, и тук е пица с доматен сос, сирене Моцарела и листа босилек. Когато нямам фантазия за нови плънки или честно казано ме мързи – то винаги се приготвя у дома Пица Маргарита поради простия факт, че в хладилника винаги може да се намери доматен сос, сирене Моцарела, а на балкона чест гост е саксия с пресен босилек 🙂 . А пък това тесто се приготвя изключително бързо, заради голямо количество мая спрямо брашното. Полученото тесто е доста вкусно и пухкаво.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s