Гювеч от пресни зеленчуци

vegetarian-guwech-recipe

Една от любимите ми рецепти лятото, когато напазаруваш прекалено много зеленчуци и после се чудиш какво да ги правиш 🙂

Гювеч от пресни зеленчуци

3-4 домата
2 тиквички
2 глави кромид лук
3-4 картофа
200 г зелен фасул
1-2 моркова
2-3 с. л. олио
магданоз
сол и смлян черен пипер

Зеленият фасул се почиства и бланшира за кратко в кипяща вода и се отцежда.
В намаслена тава или керамичен гювеч се поставят обелените домати и всички други нарязани зеленчуци.
Сипва се 1 с. л. олио, поръсва се със сол и черен пипер на вкус.
Фурната се загрява на 180 С.
Керамичният гювеч се похлупва с капак (тавата с алуминиево фолио) и се пече 90 минути или докато остане на мазнината.
Зеленчуковият гювеч се разпределя по чинии, поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася с кисело мляко.

Една от любимите ми рецепти лятото, когато напазаруваш прекалено много зеленчуци и после се чудиш какво да ги правиш 🙂 Зеленчуковият гювеч винаги търпи промени откъм зеленчуците, които ще се сложат в керамичния съд. Имате гъби, добавете ги, имате бамя-и нея, както и чушките (а може би не обичате моркови в гювече, то тогава ги махнете от рецептата). Вода няма в продуктите, тъй като зеленчуците ще отделят достатъчно сок, за да стигне да се приготвят.

vegetarian-guwech

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s