Печени тиквички

roast marrow recipe

Печеливша, лятна рецепта за печени тиквички на фурна с мащерка, които са много вкусни

Печени тиквички

3 средни тиквички
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
1 с. л. сушена мащерка или няколко стръка прясна мащерка
1/2 ч. л. сол
щипка смлян черен пипер

Фурната се загрява на 220 С. Тиквичките измиват и почистват, като се отрязват краищата им от двете страни. Нарязват се на едри кубчета или къси правоъгълни резени и се прехвърлят в голяма огнеупорна тава.
Добавя се обеленият и нарязан на тънки кръгчета или полумесеци лук. Зехтинът се разбърква с пресования чесън и се изсипва върху подготвените зеленчуци.
Подправя се със сол, черен пипер и мащерка.

roast marrow1
Тиквичките се пекат 30 минути, като по средата на печенето се разбърква добре.

Печеливша, лятна рецепта за печени тиквички на фурна с мащерка, които са много вкусни като самостоятелно блюдо, топло или студено, но също така и вървят като гарнитура към печено пилешко или риба.

Адаптирано от EVERYDAY FOOD, MAY/JUNE 2003

roast marrow

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s