Хрупкава гранола с портокал и джинджифил

orange granola recipe

Пробвам нови рецепти заради новите вкусове и съчетания. Тази е сполучлива и мирише апетитно на джинджифил и портокал 🙂

Хрупкава гранола с портокал и джинджифил

250 г овесени ядки
50 г орехови ядки, накълцани на едро
50 г слънчогледови семки
50 г тиквени семки
1 ч. л. смлян джинджифил
щипка сол
50 г кокосово масло, разтопено
5-6 с. л. мед или кленов сироп
настъргана кора от един портокал

100 г стафиди или сушени боровинки

Фурната се загрява на 170 С.
В голяма купа се смесват всички продукти и се разбърква много добре.
Прехвърлят се в огнеупорна тава и се разстилат на един ред.
Пече се 15 минути, като на всеки 5 минути гранолата се разбърква добре.
Изпечената гранола се охлажда добре и се прибавят сушените боровинки и всичко се разбърква.
Прехвърля се в буркан или кутия с капак, като може да се съхранява до 2-3 седмици на тъмно.
Консумира се с прясно/кисело мляко, като снакс, като поръска върху сладолед и т.н. .

Може би гранолата (мюсли) е най-често приготвяна рецепта у дома. Най-вече тази гранола, но понякога пробвам нови рецепти заради новите вкусове и съчетания. Тази е сполучлива и мирише апетитно на джинджифил и портокал 🙂

orange granola

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s