Тарт с карамелизиран лук и сирене Бри

Caramelized-Onion-And-Brie-Tarts-Recipe

Рецепта от категорията “Веднага да се приготви” – ако сте любители на карамелизирания лук, сиренето Бри и мащерката, то това ще стане любимата Ви рецепта. Съчетанието с маслено тесто, сирене и лук просто изисква чаша охладено вино (аз предпочитам лятото розе, а зимата червено 🙂 ) .

Тарт с карамелизиран лук и сирене Бри

ТЕСТО

200 г брашно
100 г студено краве масло, нарязано на кубчета
1/4 ч. л. сол
2-3 с. л. студена вода

ПЛЪНКА

5-6 средни глави кромид лук, нарязани на тънки полумесеци.
1 с. л. кафява захар
2 с. л. оцет (бял, червен винен, ябълков или балсамов)
сол и смлян черен пипер
120-150 г сирене Бри
няколко стръка мащерка

ТЕСТО

Брашното се смесва със солта и маслото. Стрива се с пръсти (в бледнер на ПУЛС) до получаване на трохи.
Сипва се водата и се омесва бързо маслено тесто, което се увива в найлоново (целофаново) фолио и се поставя в хладилник минимум за 60 минути.

ПЛЪНКА

В тиган се сгорещяват 2 с. л. зехтин. Добавя се лукът и се готви на среден огън 10 минути, като се разбърква от време на време.
Добавят се захарта, солта, черният пипер и оцетът. Огънят се намалява на минимум и лукът се готви още 25-30 минути (периодично се разбърква).
Готовият карамелизиран лук се охлажда.

Caramelized-Onion-And-Brie-Tarts-Recipe11

ТАРТ

Фурната се загрява на 190 С.
Тестото се разточва на кора и се поставя във форма за тарт (28 х 18 см), като се покриват пода и стените.
Отгоре се разпределя лукът, който се покрива с нарязаното сирене Бри, накрая се поръсва с листата от мащерката.

Caramelized-Onion-And-Brie-Tarts-Recipe1

Пече се 25-30 минути, охлажда се и се нарязва, след което се поднася.

Масленото тесто може да се замени с бутертесто, което може да бъде купено почти във всеки магазин.

Caramelized-Onion-And-Brie-Tarts

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s