Ньоки с тиквички и домати

Gnocchi-with-Summer-VegetablesЛятна рецепта с летни зеленчуци и ньоки със сос, която се приготвя изключително бързо за обяд или вечеря :- )

Ньоки с тиквички и домати

1 с. л. зехтин
2 тиквички или цукини
2 скилидки чесън
сол и смлян черен пипер
250 г чери домати
500 г готови картофени ньоки
5-7 стръка пресен босилек
2 с. л. ситно настърган Пармезан
1 с. л. краве масло
2 ч. л. лимонов сок

Тиквичките се почистват и разрязват на две по дължина, след което отново се разрязват на две по дължината.
Получените четъртинки се нарязват на средни парчета.
Скилидките чесън се накълцават на ситно или се пресоват.
Доматите се измиват и нарязват на половинки.
В голям тиган се сгорещява мазнината и се прибавят тиквичките заедно с чесъна.
Подправят се със сол и черен пипер на вкус и се запържват на среден огън за 4-5 минути.
Прибавят се доматите и всичко се готви още 2 минути.
Междувременно се сваряват ньоките в кипяща, подсолена вода, докато изплуват на повърхността (около 2-3 минути).
Отцеждат се, като се запазва 1/2 чаша от течността.
Отцедените ньоки се изсипват в тигана, като се сипва от запазената течност до получаване на сос.
Тиганът се сваля от котлона и се добавят ситно нарязаните листа босилек, Пармезанът, кравето масло и лимоновият сок.
Ньоките с тиквички и домати се разбъркват добре, след което се поднасят.

Лятна рецепта с летни зеленчуци и ньоки със сос, която се приготвя изключително бързо за обяд или вечеря :- )

адаптирано : EVERYDAY FOOD, JUNE 2009

Gnocchi-with-Summer-Vegetables1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s