Лаврак във фолио

Morone labrax recipeРиба.. хм, не съм НАЙ-големият фен на рибата, но трябва да се яде, полезно е и затова си търся и изпробвам постоянно нови рецепти с риба (всякаква или която е момента на промоция 🙂 ) . Тази я приготвям от няколко години, много е лесна и не се нуждае от екзотични подправки, а резултатът е отличен 🙂

Лаврак във фолио

2 лаврака
сол и смлян черен пипер

2-3 скилидки чесън
2-3 с. л. зехтин
сок от 1 лимон
магданоз, риган, мащерка, розмарин

Рибата се почиства, измива и подсушава.
Овкусява се със сол и черен пипер отвън и отвътре.
Пресованите скилидки чесън се смесват със зехтина и лимоновия сок.
Подготвените риби се поставят в тава, застлана с алуминиево фолио и се поливат с приготвената смес.
Накрая се нареждат стръкчета магданоз и/или мащерка, риган, розмарин.
Фурната се загрява на 220 С. Тавата се захлупва с алуминиево фолио.
Лавракът се пече 20-25 минути, като накрая може да се запече (функция ГРИЛ) до златист цвят.Morone labrax oven

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s