Гъби с тиквички

IMG_4041---CopyБърза вегетарианска рецепта с гъби и тиквички, която е лесна за приготвяне и е чудесна като основно или гарнитура за месо.

Гъби с тиквички

2 с. л. зехтин
1 -2 малки тиквички
100-150 г гъби печурки
1 с. л. соев сос
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. сусамово семе

Тиквичките се почистват и нарязват на средни ивички. Гъбите се почистват и се нарязват на четвъртинки.
В голям тиган сгорещява зехтинът и тиквичките се изпържват бързо на силен огън до леко златист цвят, но да останат хрупкави.
Прехвърлят се в чиния, а в същия тиган, при необходимост, се сипва още зехтин и се сгорещява.
Добавят се гъбите и се изпържват на силен огън за 2-3 минути, след което се връщат тиквичките и се добавят соевият сос, захарта и сусамовото семе.
Всичко се разбърква и се запържва за 2-3 минути, след което се сваля от огъня.
Разпределя се по чинии и се поднася.IMG_4043---Copy

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s