Пиле, запечено с хляб

chicken-oven-with-bread-recipeМного вкусна рецепта за пилешко месо с лук на фурна, а хлябът се получава превъзходен, напоен със сока от печенето и леко запечен 🙂

Пиле, запечено с хляб

1 пиле
или 4-6 пилешки бутчета

2 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
сол и смлян черен пипер
1 с. л. сушен риган
2-3 големи глави кромид лук

400 г хляб
1 с. л. зехтин
маслини по желание

Чесънът се счуква в хаванче заедно с малко сол и черен пипер, след което се прибавят 3 с. л. зехтин.
Пилето се нарязва на порции, които се измиват и подсушават.
Поставят се голяма купа и се поливат с чесновата марината, поръсват се със сушения риган и всичко се разбърква.
Лукът се обелва и нарязва на полумесеци и се добавя към пилешкото месо, като отново всичко се разбърква добре.
Купата се затваря и пилешкото месо се оставя да се маринова минимум 30 минути до 8 часа.
В голяма тава се сипва 1 с. л. зехтин и се изсипва хлябът, предварително нарязан на средни кубчета.
Фурната се загрява на 200 С.
Върху кубчетата хляб се нареждат парчетата пилешко месо, без лука.
Запича се за 20 минути, след което отгоре се нарежда маринованият лук заедно с маринатата.
Тавата се връща във фурната и ястието се пече още 15 минути.
Разпределя се по чинии и по желание се добавят маслини и се поднася.chicken-oven-with-bread

Много вкусна рецепта за пилешко месо с лук на фурна, а хлябът се получава превъзходен, напоен със сока от печенето и леко запечен 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s