Пица Бианко

pizza bianco recipeТова е рецепта за моята любима пица (а не на децата все още). Аз предпочитам да я приготвям с тесто за пица с квас, но всяко тесто за пица е подходящо за рецептата.

Пица Бианко

тесто за пица

100-150 г сирене Моцарела
1-2 глави бял лук
50-80 г синьо сирене
щипка захар
листа от прясна мащерка
смлян черен пипер
зехтин

Фурната се загрява на 240-260 С заедно с камък за печене 1 час преди печенето на пицата.
Тестото за пица се разточва с диаметър 25-30 см.
Отгоре се нарежда нарязаната Моцарела, нарязан на кръгчета белия лук и натрошеното синьо сирене.
Поръсва се със захар, черен пипер и листа от мащерка, а накрая се напръсква с малко зехтин.
Пицата се пече 8-9 минути.
Синьото сирене има много видове, но аз предпочитам с Горгонзола, тъй като е по-меко на вкус. Щипката захар ще смекчи вкуса на лука и сиренето, а няколко капки зехтин отгоре ще предадат красив цвят на пицата след изпичането. Ако не успеете да намерите бял лук за салата, то използвайте обикновен жълт кромид лук, но преди това го бланширайте (потапяне в гореща вода за няколко секунди, отцеждане и подсушаване), за да отстраните киселия му вкус.pizza bianco

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s