Цвекло с моцарела

beets and mozzarellaТипична рецепта за Капрезе, но този път със сладко, печено цвекло. Ако обичате цвекло или да експериментирате, тази рецепта ще ви допадне 🙂

Цвекло с моцарела

1 глава червено цвекло
125 г сирене Моцарела
ситно нарязан магданоз или босилек
2 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
сол

Цвеклото се изпича на фурна (предварително загрята на 200 С за 40-50 минути) или се сварява до готовност.
Обелва се, след което цвеклото и сиренето Моцарела се нарязват на кръгчета.
В чиния за поднасяне се нареждат, редувайки цвеклото и сиренето.
Зехтинът се разбива с балсамовия оцет и се изсипва върху цвеклото и сиренето.
Накрая се поръсва със ситно нарязан босилек или магданоз.beets and mozzarella recipe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s