Пъстърва по годечки

trout Bordovsky recipeНевероятната (поредна) рецепта от Жоро Бордовски, която приготвям от години. Адаптирана от тук (в сайта може да намерите още много вкусни рецепти)

Пъстърва по годечки

4 (1,2 кг) пъстърви
брашно

4 скилидки чесън
4 с. л. оцет
1/2 връзка копър
сол и смлян черен пипер
олио за пържене

Пъстървите се почистват, отрязват им се главите и опашките, след което се измиват и подсушават.
Поръсват се със сол и черен пипер и се поставят в съд и се покриват.
Оставят се в хладилник за няколко часа.
Панират се в брашното и се оставят да престоят 15 минути, след което се изпържват в сгорещено олио от двете страни.
Изпържената риба се прехвърля в съд и се полива със счукан чесън с оцет, разбъркан със ситно нарязан копър.
Съдът се похлува и пъстървата престоява така 5-10 минути.
Поднася се със задушени (варени) картофи, салата и лимон.trout Bordovsky

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s