Сладкиш с горски плодове

recipe sweet cakeПрактична рецепта за сладкиш, който се приготвя много бързо и лесно. Лятото, разбира се, най-добре е да се ползват пресни горски плодове (тогава махнете нишестето от рецептата).

Сладкиш с горски плодове

150 г меко краве масло
100 г захар
100 г кисело мляко
1 яйце
1 ч. л. ванилова есенция
200 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
150 г микс замразени горски плодове
1 с. л. нишесте (царевично, пшенично или картофено)
3 с. л. захар

Фурната се загрява на 200 С.
Кръгла огнеупорна тава (22 см) се застила с хартия за печене.
Кравето масло се разбива със захарта до кремообразна смес.
Прибавят се киселото мляко, яйцето, есенцията и тестото се разбърква.
Добавя се брашното с бакпулвера и всичко се разбърква добре.
Тестото се изсипва в подготвената тава, а отгоре се разпределят замразените плодове, предварително разбъркани с нишестето.
Накрая се поръсва със захар.
Сладкишът се пече 25-30 минути или до готовност.sweet cake

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s