Фузили с патладжани

eggplant pasta recipeРецепта за вкусна паста със сос, съчетаващ летните зеленчуци – патладжани, чушки и домати.

Фузили с патладжани

100 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 патладжан, нарязан на кубчета
1 червена чушка, нарязана на кубчета
1 зелена чушка, нарязана на кубчета
400 г консервирани домати, нарязани на кубчета
100 мл сухо бяло вино
сол и смлян черен пипер
100 г черни маслини без костилки, нарязани на дребно
2 с. л. ситно нарязан босилек

500 г паста Фузили

В дълбок тиган се сгорещява мазнината и се прибавят ситно нарязаните скилидки чесън.
Запържват се за 1 минута и се добавят чушките и патладжанът.
Готвят се 4-5 минути, след което се изсипват консервираните домати и се задушават още 5 минути.
Сипва се виното и сосът се кипва, след което огънят се намалява и всичко се готви 20 минути.
Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.
Пастата Фузили се сварява според указанията на опаковката, отцежда се и се изсипва към готовия сос.
Пастата се разбърква и се разпределя по чинии.
Поднася се поръсена с нарязаните маслини и босилек.eggplant pasta

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s