Цвекло с грах

Roasted Beet and pea recipeЦвекло с грах

1 глава червено цвекло
1 (420 г) консерва зелен грах
60 г кисело мляко
ситно нарязан копър
сол и смлян черен пипер

Цвеклото се измива и увива с алуминиево фолио, след което се запича в предварително загрята фурна на 200 С за 40-50 минути.
Обелва се ** и се нарязва на кубчета, след което се прехвърля в купа.
Консервираният грах се отцежда и добавя към цвеклото.
Всичко се разбърква внимателно и се полива с разбитото кисело мляко с копър.
По желание се овкусява със сол и черен пипер.
Цвеклото с грах може да се поднесе като гарнитура към месо или пък да бъде основно вегетарианско ястие за обяд или вечеря.

** Изпеченото цвекло беля с къс кухненско руло, това помага да не си боядисам ръцете в кървавочервено :-).Roasted Beet adn pea

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s