Салата с ечемик

Barley Salad recipeПригответе тази салата от останалия сварен ечемик от предната вечер. Получава се страхотна гарнитура или основно ястие за обяд или вечеря.

Салата с ечемик

100-150 г предварително сварен перлен ечемик
1/4 глава ситно нарязан кромид лук или червен лук
2 с. л. зехтин
2 ч. л. дижонска горчица
сол и смлян черен пипер
ситно нарязани градински подправки на вкус (магданоз, копър, зелен лук, босилек, мента, мащерка, риган и т.н)

Зехтинът се разбърква с горчицата и се овкусява със сол и черен пипер.
В купа се смесват заливката, ситно нарязаните подправки и лук.
Добавя се свареният ечемик и всичко се разбърква.
Градинските подправки често са магданоз, копър и зелен лук, тъй като са достъпни през цялата година 🙂Barley Salad

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s