Крутони

crouton recipeНикога, ама никога не си купувайте крутони (на френски: croûton), защото за да се приготвят у дома е като детска игра и са страхотни към крем супи, салати или пък с бира. 

Крутони

стар хляб
зехтин
чубрица
червен пипер
сол
сух чесън

Фурната се загрява на 230-250 С (това зависи от фурната Ви).
Старият хляб се нарязва на филии и след това на кубчета.

crouton recipe1

Хлебните кубчета се поставят в огнеупорна тава и се поливат със зехтин (около 1 с.л. на 3-4 филии хляб).crouton recipe2
Отгоре се поръсват с предпочитаните подправки (при мен това са мляна чубрица, сух чесън, сол и червен пипер).

crouton recipe3

Хлебните кубчета се разбъркват добре и тавата се поставя в сгорещената фурна.
Крутоните се пекат около 5 минути и се разбъркват, пекат се още 2-5 минути (това зависи на каква Т се пекат) до готовност.

crouton recipe4

Подправките варират според вкуса Ви. 
Подсушените хлебни кубчета се съхраняват до няколко седмици в затворен буркан. 

crouton

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s