Сандвичите Монте Кристо

montecristo sandwich recipeСпоред Уикипедия тази рецепта представлява пържени сандвичи с шунка и сирене, като вариант на френския Croque monsieur (Крок Мосю). Традиционно се пържат в масло, но аз от много време насам ги правя на фурна, а ако искате да са още малко калорийни, то заменете яйцето с 2 белтъка.

Сандвичите Монте Кристо

4 филии хляб **
50-80 г тънко нарязана шунка **
50-80 г тънко нарязано сирене Чедър **
2 с. л. едрозърнеста горчица ***
1 яйце или 2 белтъка
сол и смлян черен пипер
60 мл (1/4 ч. ч.) прясно мляко

Две филии хляб се намазват с едрозърнестата горчица.
Покриват се с шунката и сиренето, след което се захлупват с останалите две филии. ****

montecristo sandwich 1
Яйцето се смесва с млякото, поръсва се със сол и черен пипер.
Сандвичите се потапят за по 5-10 секунди от всяка страна в млечната смес.

montecristo sandwich 2
Нареждат се в огнеупорна тава, предварително намазана с тънък слой олио.
Запичат се от всяка страна под грил (режим Горно печене) 3-5 мин или до зластист цвят (могат да се изпържат на тиган).
Поднасят се веднага (но и студени са много вкусни, проверено е ).

** Хлябът, сиренето и шунката можете да използвате според вкуса ви и предпочитанията.
*** Горчицата може да бъде заменена с майонеза, разбъркана с пресована скилидка чесън.
****  Добавете тънко нарязан домат или авокадо.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s